Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Kantonalno tužilaštvo
Kantona Sarajevo

POTVRĐENA OPTUŽNICA PROTIV ALMIRA EJUBOVIĆA ZBOG KRIVIČNOG DJELA TEŠKA KRIVIČNA DJELA PROTIV SIGURNOSTI JAVNOG PROMETA

09.08.2018.

Prema navodima iz optužnice, Almir Ejubović se tereti da je dana 29.06.2018. godine u Sarajevu na kolovozu auto-puta A1 Sarajevo-Zenica, upravljajući svojim neregistrovanim putničkim motornim vozilom BMW X5 bez važeće vozačke dozvole, sa postavljenim nepripadajućim i nevažećim registarskim oznakama, i krećući se iz pravca Vlakova prema Vogošćanskoj petlji, svjestan da grubim kršenjem saobraćajnih propisa može dovesti u opasnost život ljudi i imovinu većeg opsega na što je pristao, pa je tako ugrozio javni promet, dovodeći u opasnost život ljudi, na način da se kretao brzinom od oko 166 km/h na mjestu gdje je saobraćajnim znakom propisana brzina 120 km/h, usljed čega je prouzrokovao smrt više osoba, dok je jedna osoba zadobila teške tjelesne povrede opasne po život.
 
Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo je Kantonalnom sudu  u Sarajevu, predložilo produženje mjere pritvora prema Almiru Ejuboviću. 
 

                URED GLAVNE KANTONALNE TUŽITELJICE

 

*Molimo Vas da pri preuzimanju ili prenošenju informacija koje objavljuje Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo o predmetima  u kojima su osobe osumnjičene ili optužene za krivična djela, imate u vidu  presumpciju nevinosti iz člana 3. Zakona o krivičnom postupku FBiH u kojem je u stavu 1.  definisano da se svako smatra nevinim za krivično djelo dok se pravosnažnom presudom ne utvrdi njegova krivnja.


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Bosanskom

Povratak na vrh