Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Kantonalno tužilaštvo
Kantona Sarajevo

POTVRĐENA OPTUŽNICA PROTIV SELVEDINA BULBULA I DRUGIH

03.07.2018.

Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva KS protiv Selvedina Bulbula, Selme Delić, Arnele Ožegović, Ehlimane Čehajić i Lamije Avdić. Selvedin Bulbul i Selma Delić optuženi su za krivična djela nedozvoljena trgovina, navođenje na prostituciju i pranje novca dok su Ehlimana Čehajić, Arnela Ožegović i Lamija Avdić optužene za krivično djelo navođenje na prostituciju.

Prema navodima iz optužnice, terete se da su od 2008. do 2018. godine u noćnom klubu “Orlando” organizirali pružanje seksualnih usluga za što su vrbovali veliki broj djevojaka kojima su obećavali „brzu i dobru zaradu“.

Djevojke koje su podvodili, seksualne usluge su pružale po cijeni od 150 do 200 maraka. Polovinu tog novca optuženi Bulbul i Delić zadržavali bi za sebe.

Istovremeno, postupajući tužilac predložio je sudu produženje pritvora optuženima Selvedinu Bulbulu i Selmi Delić, ali i oduzimanje nezakonito stečene imovinske koristi, i to novac u iznosu od oko 100.000, 00 KM i tri automobila.

                                      URED GLAVNE KANTONALNE TUŽITELJICE

*Molimo Vas da pri preuzimanju ili prenošenju informacija koje objavljuje Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo o predmetima  u kojima su osobe osumnjičene ili optužene za krivična djela, imate u vidu  presumpciju nevinosti iz člana 3. Zakona o krivičnom postupku FBiH u kojem je u stavu 1.  definisano da se svako smatra nevinim za krivično djelo dok se pravosnažnom presudom ne utvrdi njegova krivnja.


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Bosanskom

Povratak na vrh

Prateće fotografije

slika.jpg