Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Kantonalno tužilaštvo
Kantona Sarajevo

POTVRĐENA OPTUŽNICA PROTIV ROBERTA BAĆIĆA I EMINE HALL

23.03.2018.

Kantonalni sud u Sarajevu  potvrdio je optužnicu protiv Roberta Baćića  i Emine Hall zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo ubistvo iz člana 166. stav 2. tačka d) u vezi sa članom 31.  KZ F BiH,  dok se Robert Baćić tereti i zbog osnovane sumnje da je počinio krivična djela napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti iz člana 359. stav 2. KZ F BiH i krivično djelo iz člana 52.stav 1. tačka a) ZONDINOM-a Kantona Sarajevo sve u vezi sa članom 54. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

Robert Baćić i Emina Hall terete se da su dana 17.11.2017.godine u stanu u ulici Vitomira Lukića, Općina Ilidža, Sarajevo, u kojem po osnovu zakupa borave, u namjeri sticanja protupravne imovinske koristi, a po prethodnom dogovoru, donijeli odluku da od F.H. uzmu i prisvoje  pištolj, automobil, zlatni prsten i protezu sa zlatnim zubima, na način da istog usmrte, pa su tako osmislili plan da u večernjim satima pozovu F.H. u stan koji iznajmljuju prethodno nabavivši tablete „Leponex“ od 100 mg, nakon čega je Robert izmrvio  nekoliko navedenih tableta, te je iste sasuo u staklenu bocu, crnog vina, te kada je F.H. stigao u stan u kojem borave Robert i Emina, Robert mu nasuo čašu vina sa mješavinom tableta, od koje je, nakon što je popio, F.H. izgubio svijest, a Robert mu potom zadao više udaraca šakama u predjelu lica, a zatim uzeo jednu medicinsku špricu sa iglom, te mu zrak ubrizgao u venu u predjelu desne podlaktice, s ciljem da istu ispuni zrakom i tako izazove srčani udar, od kojeg bi brže podlegao, usljed čega je i nastupila smrt F.H.

Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo je Kantonalnom sudu u Sarajevu, predložilo produženje mjere pritvora prema Robertu Baćiću i Emini Hall.

                                               URED GLAVNE KANTONALNE TUŽITELJICE

*Molimo Vas da pri preuzimanju ili prenošenju informacija koje objavljuje Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo o predmetima  u kojima su osobe osumnjičene ili optužene za krivična djela, imate u vidu  presumpciju nevinosti iz člana 3. Zakona o krivičnom postupku FBiH u kojem je u stavu 1.  definisano da se svako smatra nevinim za krivično djelo dok se pravosnažnom presudom ne utvrdi njegova krivnja.


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Bosanskom

Povratak na vrh

Prateće fotografije

slika.jpg