Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Kantonalno tužilaštvo
Kantona Sarajevo

POTVRĐENA OPTUŽNICA ZA NEOVLAŠTENU PROIZVODNJU I STAVLJANJE U PROMET OPOJNIH DROGA

21.07.2021.

Općinski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Tarika Panjete, Sadama Jusufbegovića, Elvedina Škrijelja i Uzeira Hajrića zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Optuženi se terete da su u vremenskom periodu od 03.03.2021. godine do 22.04.2021. godine, na području Kantona Sarajevo, u cilju pribavljanja protivpravne imovinske koristi, neovlašteno prodavali i radi prodaje držali materije koje su propisom proglašene opojnim drogama.

Optuženi Tarik Panjeta tereti se i za krivična djela Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija iz člana 371. stav 1. KZ FBiH, i krivično djelo kažnjivo po članu 74. stav 1. tačka a) Zakona o nabavljanju, držanju i nošenju oružja i municije Kantona Sarajevo.

Općinski sud u Sarajevu na prijedlog Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo produžio je mjeru pritvora prema svim optuženim u ovom predmetu.

             URED GLAVNE KANTONALNE TUŽITELJICE


* Molimo Vas da pri preuzimanju ili prenošenju informacija koje objavljuje Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo o predmetima  u kojima su osobe osumnjičene ili optužene za krivična djela, imate u vidu  presumpciju nevinosti iz člana 3. Zakona o krivičnom postupku FBiH u kojem je u stavu 1.  definisano da se svako smatra nevinim za krivično djelo dok se pravosnažnom presudom ne utvrdi njegova krivnja.

 


Vijest je napisana na jeziku: Bosanskom

Povratak na vrh

Prateće fotografije

VRHOVNI-SUD-FBIH.jpg