Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Kantonalno tužilaštvo
Kantona Sarajevo

Potvrđena optužnica za krivično djelo teška krivična djela protiv sigurnosti javnog prometa

21.07.2021.

Optuženi  se tereti  da je dana 17.04.2021.godine, oko 18,05 sati, u Hadžićima, krećući se kolovozom Magistralnog puta M-17, iz Sarajeva u smjeru Mostara, upravljao putničkim motornim vozilom marke “Audi A6”, krećući se brzinom koja je veća od dozvoljene u naseljenom mjestu, te kao učesnik u saobraćaju na putevima ne pridržavajući se saobraćajnih propisa iz Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH, ugrozio javni promet i doveo u opasnost život ljudi, tako što je izazvao sudar sa druga dva vozila, usljed čega je nastupila smrt trudnice H.N. i njenog nerođenog djeteta, dok je oštećena Š.N. zadobila teške tjelesne povrede, a oštećena S.S. lake tjelesne povrede. U optužnici je predloženo da se prema Ćatić Hamzi izrekne mjera zabrane upravljanja prijevoznim sredstvom.
Kantonalni sud na prijedlog Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo produžio je mjeru pritvora prema optuženom Hamzi Ćatiću.

                         URED GLAVNE KANTONALNE TUŽITELJICE

Molimo Vas da pri preuzimanju ili prenošenju informacija koje objavljuje Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo o predmetima u kojima su osobe osumnjicene ili optužene za krivicna djela, imate u vidu  presumpciju nevinosti iz clana 3. Zakona o krivicnom postupku FBiH u kojem je u stavu 1.  definisano da se svako smatra nevinim za krivicno djelo dok se pravosnažnom presudom ne utvrdi njegova krivnja.

 


Vijest je napisana na jeziku: Bosanskom

Povratak na vrh

Prateće fotografije

VRHOVNI-SUD-FBIH.jpg