Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Kantonalno tužilaštvo
Kantona Sarajevo

POTVRĐENA JOŠ JEDNA OPTUŽNICA U PREDMETU „ZADRUGA“

13.07.2021.

Općinski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Nade Burazorović zbog krivičnog djela zloupotreba položaja ili ovlaštenja. 
Optužena se tereti da je kao odgovorna osoba, tačnije, direktorica firme  „Valter elektro“ iz Sarajeva, vršila nezakonite uplate na račun Agencije za posredovanje u zapošljavanju „Leading“ za fiktivan angažman studenata. Novac uplaćen na račun agencije, ranije optuženi Enisa i Sanel Đalić podizali su u gotovini i umanjen za proviziju, putem posrednika, predavali optuženoj Burazorović. Na taj način je firmi „Valter elektro“ pribavila protupravnu imovinsku korist u iznosu od od 46.618,45 KM. U optužnici je postupajuća tužiteljica predložila sudu oduzimanje navedene imovinske koristi. 

                   URED GLAVNE KANTONALNE TUŽITELJICE

*Molimo Vas da pri preuzimanju ili prenošenju informacija koje objavljuje Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo o predmetima  u kojima su osobe osumnjicene ili optužene za krivicna djela, imate u vidu  presumpciju nevinosti iz clana 3. Zakona o krivicnom postupku FBiH u kojem je u stavu 1.  definisano da se svako smatra nevinim za krivicno djelo dok se pravosnažnom presudom ne utvrdi njegova krivnja.


Vijest je napisana na jeziku: Bosanskom

Povratak na vrh

Prateće fotografije

VRHOVNI-SUD-FBIH.jpg