Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Kantonalno tužilaštvo
Kantona Sarajevo

POTVRĐENA OPTUŽNICA ZA ZLOUPOTREBU POLOŽAJA, DONATORSKA SREDSTVA PRISVOJIO SEBI

16.04.2021.

Općinski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Adema Lončarića zbog krivičnih djela zloupotreba položaja ili ovlaštenja i krivotvorenje isprave. 
 
Optuženi se tereti da je  9. marta 2015. godine u svojstvu predsjednika Upravnog odbora Udruženja „Gornji Borač“ u Sarajevu, donatorska sredstva namijenjena za sanaciju puteva za povratnike u regiji Gornji Borač Općina Gacko,  prisvojio sebi i to u iznosu od 12.000,00 KM. Također se tereti da je prilikom privremenog oduzimanja predmeta iz Udruženja, predao krivotvoreni zapisnik Skupštine kako bi pravdao isplatu novca koji je uzeo sebi.  
 
Postupajući tužilac je u optužnici predložio sudu oduzimanje nezakonito stečene koristi u iznosu od 12.000,00 KM.


                                URED GLAVNE KANTONALNE TUŽITELJICE

*Molimo Vas da pri preuzimanju ili prenošenju informacija koje objavljuje Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo o predmetima  u kojima su osobe osumnjicene ili optužene za krivicna djela, imate u vidu  presumpciju nevinosti iz clana 3. Zakona o krivicnom postupku FBiH u kojem je u stavu 1.  definisano da se svako smatra nevinim za krivicno djelo dok se pravosnažnom presudom ne utvrdi njegova krivnja.


Vijest je napisana na jeziku: Bosanskom

Povratak na vrh

Prateće fotografije

slika.jpg