Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Kantonalno tužilaštvo
Kantona Sarajevo

POTVRĐENE OPTUŽNICE PROTIV 17 SAOBRAĆAJNIH POLICAJACA ZBOG KORUPCIJE

23.03.2021.

Općinski sud u Sarajevu potvrdio je optužnice protiv 17 policijskih službenika Jedinice za saobraćaj MUP-a KS. Optužnicama su obuhvaćene ukupno 282 koruptivne krivično-pravne radnje koje su policijski službenici počinili tokom obavljanja zadataka a u zavisnosti od patrolnog sastava.  
 
Optuženi su: Đurica Aleksandar (31 tačka optužnice), Kozić Alen (14 tačaka),  Sipović  Elvir (19 tačaka), Bulbul Amel (8 tačaka), Delić Alen (23 tačke), Čalija Hajrudin (38 tačaka), Golijanin Miran (43 tačke), Pečenica Gojko (11 tačaka), Hasanspahić Emrah (8 tačaka), Ibišević Alem (9 tačaka), Palangetić Radenko (14 tačaka), Bihorac Damir (16 tačaka), Muslić Midhat (5 tačaka), Skenderović Mensur (14 tačaka), Đulović Nizamir (16 tačaka),  Gljiva Nedim (8 tačaka) i Arnaut Adis (5 tačaka). 
 
Naime, terete se da su od juna do polovine augusta 2020. godine prilkom saobraćajnih kontrola od vozača koji su počinili saobraćajni prekršaj, zahtijevali ili primili, između ostalog novac, kako ih ne bi uopće sankcionirali ili bi im izdali prekršajni nalog s blažim kaznama bez zabrane upravljanja motornim vozilom i kaznenim bodovima. 
 
Dakle, navedenim radnjama optuženi su da su počinili krivična djela primanje dara i drugog oblika koristi i zloupotreba položaja ili ovlaštenja.

                       URED GLAVNE KANTONALNE TUŽITELJICE

Molimo Vas da pri preuzimanju ili prenošenju informacija koje objavljuje Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo o predmetima u kojima su osobe osumnjicene ili optužene za krivicna djela, imate u vidu  presumpciju nevinosti iz clana 3. Zakona o krivicnom postupku FBiH u kojem je u stavu 1.  definisano da se svako smatra nevinim za krivicno djelo dok se pravosnažnom presudom ne utvrdi njegova krivnja.


Vijest je napisana na jeziku: Bosanskom

Povratak na vrh

Prateće fotografije

VRHOVNI-SUD-FBIH.jpg