Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Kantonalno tužilaštvo
Kantona Sarajevo

POTVRĐENA OPTUŽNICA PROTIV BENJAMINA ARSLANAGIĆA ZBOG UBISTVA PRI BEZOBZIRNOM NASILNIČKOM PONAŠANJU

08.06.2021.

Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Benjamina Arslanagića zbog krivičnog djela ubistvo.
Tereti se da je 27. marta 2021. godine oko 11 sati vozeći automobil Nissan Almeru u kojem su bile još dvije osobe, nakon što je ugledao V.I. zaustavio vozilo, otvorio prozor i rekao mu: "Kako ćemo ono riješiti, dođi ovamo i uđi s nama u auto ili ću te zgaziti". Maloljetnik koji je bio s optuženim u automobilu,  izašao je s nožem u ruci i krenuo prema oštećenom V.I. koji je krenuo bježati. Nakon što su ga stigli u ulici Kotromanića u blizini SCC-a, Arslanagić ga je udario automobilom. Od udaraca automobilom oštećeni je zadobio teške povrede  od kojih je podlegao. Dakle, Benjamin Arslanagić je optužen da je usmrtio drugog pri bezobzirnom nasilničkom ponašanju, čime je počinio krivično djelo ubistvo. 
U optužnici je postupajući tužilac predložio produženje pritvora optuženom.
U odnosu na maloljetnika, postupajuća tužiteljica je podnijela prijedlog nadležnom sudu u skladu sa Zakonom o zaštiti i postupanju sa djecom i maloljetnicima u krivičnom postupku. 
 
                                URED GLAVNE KANTONALNE TUŽITELJICE

*Molimo Vas da pri preuzimanju ili prenošenju informacija koje objavljuje Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo o predmetima  u kojima su osobe osumnjicene ili optužene za krivicna djela, imate u vidu  presumpciju nevinosti iz clana 3. Zakona o krivicnom postupku FBiH u kojem je u stavu 1.  definisano da se svako smatra nevinim za krivicno djelo dok se pravosnažnom presudom ne utvrdi njegova krivnja.


Vijest je napisana na jeziku: Bosanskom

Povratak na vrh

Prateći dokumenti

Optužnica

Prateće fotografije

slika.jpg