Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Kantonalno tužilaštvo
Kantona Sarajevo

OPTUŽEN ALDIN SUBAŠIĆ KOJI JE AUTOMOBILOM USMRTIO PJEŠAKA

08.03.2021.

Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva KS protiv Aldina Subašića zbog  teškog krivičnog djela protiv sigurnosti javnog saobraćaja i krivičnog djela neukazivanja pomoći povrijeđenoj osobi u saobraćajnoj nezgodi. 
Optuženi se tereti da je 10. septembra 2020. godine oko 19 sati i 37 minuta u ulice Smaje Šikala ,vozeći neregistrirani automobil „VW Touareg" brzinom od oko 65 km/h gdje je u naseljenom mjestu propisana brzina do 50 km/h, u alkoholiziranom stanju i pod utjecajem derivata amfetamina, usmrtio jednog pješaka dok je drugi zadobio lake tjelesne povrede. Optuženi se nakon toga nije zaustavio već je pobjegao s mjesta nezgode. 
Nakon potvrđivanja optužnice, sud je produžio pritvor optuženom Aldinu Subašiću. 

                      URED GLAVNE KANTONALNE TUŽITELJICE

Molimo Vas da pri preuzimanju ili prenošenju informacija koje objavljuje Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo o predmetima u kojima su osobe osumnjicene ili optužene za krivicna djela, imate u vidu  presumpciju nevinosti iz clana 3. Zakona o krivicnom postupku FBiH u kojem je u stavu 1.  definisano da se svako smatra nevinim za krivicno djelo dok se pravosnažnom presudom ne utvrdi njegova krivnja.


Vijest je napisana na jeziku: Bosanskom

Povratak na vrh

Prateći dokumenti

Optužnica

Prateće fotografije

VRHOVNI-SUD-FBIH.jpg