Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Kantonalno tužilaštvo
Kantona Sarajevo

POTVRĐENA OPTUŽNICA PROTIV SULEJMANA LJUBOVIĆA ZBOG KRIVIČNOG DJELA UBISTVO

04.03.2021.

Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Sulejmana Ljubovića zbog krivičnog djela Ubistvo.

Optuženi se tereti da je dana 14.12.2020. godine, u vremenskom periodu od 10.00 do 10.55 sati, u porodičnoj kući na području Opštine Centar, nakon kraće verbalne rasprave sa svojom suprugom S.V, sa kojom je živio u zajedničkom domaćinstvu, u namjeri da je liši života, uzeo čekić dužine cca 28,5 cm te joj istim nanio 39 (trideset i devet) rana u predjelu glave, zatim udarcima nožem dužine oštrice 12,5 cm zadao 13 (trinaest) ubodnih rana, usljed čega je kod S.V. nastupila nasilna smrt.

Uz optužnicu, postupajući tužitelj predložio je sudu produženje mjere pritvora prema optuženom Sulejmanu Ljuboviću.


                                   URED GLAVNE KANTONALNE TUŽITELJICE

Molimo Vas da pri preuzimanju ili prenošenju informacija koje objavljuje Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo o predmetima u kojima su osobe osumnjicene ili optužene za krivicna djela, imate u vidu  presumpciju nevinosti iz clana 3. Zakona o krivicnom postupku FBiH u kojem je u stavu 1.  definisano da se svako smatra nevinim za krivicno djelo dok se pravosnažnom presudom ne utvrdi njegova krivnja.


Vijest je napisana na jeziku: Bosanskom

Povratak na vrh