Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Kantonalno tužilaštvo
Kantona Sarajevo

POTVRĐENA OPTUŽNICA ZA RAZBOJNIŠTVO PROTIV DRŽAVLJANINA LIBIJE

15.06.2021.

Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Ameda Oukhiraja državljanina Libije zbog krivičnog djela razbojništvo. 
Tereti se da je 09. aprila 2021. godine oko 20 sati i 35 minuta sati na raskrsnici ulica Kraljice Jelene - VII Transferzala u Sarajevu, prišao ženskoj osobi, potom joj se, držeći u ruci nož na preklapanje usmjeren u predjelu njenih prsa, obratio na engleskom jeziku riječima“ daj pare, daj mobitel“. U  namjeri da ga spriječi u napadu, mušakarac koji se nalazio u društvu oštećene, uhvatio je optuženog za  ruku u kojoj je držao nož, oborio na tlo i zadržao do dolaska policije. 
Postupajuća tužiteljica je u optužnici predložila produženje pritvora optuženom.


                                 URED GLAVNE KANTONALNE TUŽITELJICE

*Molimo Vas da pri preuzimanju ili prenošenju informacija koje objavljuje Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo o predmetima  u kojima su osobe osumnjicene ili optužene za krivicna djela, imate u vidu  presumpciju nevinosti iz clana 3. Zakona o krivicnom postupku FBiH u kojem je u stavu 1.  definisano da se svako smatra nevinim za krivicno djelo dok se pravosnažnom presudom ne utvrdi njegova krivnja. 


Vijest je napisana na jeziku: Bosanskom

Povratak na vrh

Prateće fotografije

slika.jpg