Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Kantonalno tužilaštvo
Kantona Sarajevo

POTVRĐENA OPTUŽNICA ZA UBISTVO

08.02.2021.

Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Aldina Šabića i Senada Šabića zbog krivičnih djela ubistvo i nanošenje lakih tjelesnih ozljeda. 
Terete se da su 12. augusta 2020. godine oko 23 sata i 30 minuta u  naselju Ahatovići, došli pred kuću muškarca inicijala M.Č. Prvobitno su nasrnuli na njega a potom ga usmrtili na način da je Aldin Šabić kuhinjskim nožem nanio povrede M.Č. na lijevoj strani grudnog koša i na lijevoj slabini. Dok ga je Aldin ubadao, njegov otac Senad držao ga je, onemogućavajući ga da pruži otpor i odbrani se.  Nakon što je supruga oštećenog dotrčala da pomogne suprugu, optuženi Aldin Šabić ubo je u predjelu  leđa nanijevši joj laku tjelesnu povredu. 
Nakon potvrđivanja optužnice, Kantonalni sud u Sarajevu produžio je pritvor optuženima. 


                 URED GLAVNE KANTONALNE TUŽITELJICE

*Molimo Vas da pri preuzimanju ili prenošenju informacija koje objavljuje Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo o predmetima  u kojima su osobe osumnjicene ili optužene za krivicna djela, imate u vidu  presumpciju nevinosti iz clana 3. Zakona o krivicnom postupku FBiH u kojem je u stavu 1.  definisano da se svako smatra nevinim za krivicno djelo dok se pravosnažnom presudom ne utvrdi njegova krivnja.


Vijest je napisana na jeziku: Bosanskom

Povratak na vrh

Prateći dokumenti

Optužnica

Prateće fotografije

VRHOVNI-SUD-FBIH.jpg