Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Kantonalno tužilaštvo
Kantona Sarajevo

POTVRĐENA OPTUŽNICA ZBOG POKUŠAJA UBISTVA

22.04.2020.

Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Velida Alagića zbog krivičnog djela pokušaj ubistva.
 
Optuženi se tereti da je 31. 10.2019. godine oko 09,35 sati u Sarajevu, općina Novi Grad, u stanu u kojem živi sa majkom i bratom, a nakon što se verbalno sukobio sa svojim bratom, sa kuhinjskog pulta uzeo nož sa drvenim rukohvatom, iako svjestan da ga navedenim nožem može usmrtiti, što je i htio, zamahnuo nožem i ubo brata u lijevi dio leđa, kojom prilikom mu je nanio laku tjelesnu povredu u vidu ubodne rane u predjelu leđnog dijela grudnog koša sa lijeve strane, a zatim ga nožem ubo i u predjelu lijeve nadlaktice, kojom prilikom mu je nanio laku tjelesnu povredu u vidu ubodne rane lijeve nadlaktice, uslijed čega je isti pao na pod, da bi potom Alagić Velid sjeo na svog brata, te mu zadao još jedan udarac nožem u predjelu grudnog koša, kojom prilikom je istom nanio tešku tjelesnu povredu opasnu po život, nakon čega je ustao rekavši bratu „To je samo opomena“, te se udaljio iz stana u nepoznatom pravcu.

Uz optužnicu, postupajući tužilac predložio je Kantonalnom sudu u Sarajevu produženje mjere pritvora prema optuženom Velidu Alagiću.
 


                          URED GLAVNE KANTONALNE TUŽITELJICE


Molimo Vas da pri preuzimanju ili prenošenju informacija koje objavljuje Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo o predmetima  u kojima su osobe osumnjicene ili optužene za krivicna djela, imate u vidu  presumpciju nevinosti iz clana 3. Zakona o krivičnom postupku FBiH u kojem je u stavu 1.  definisano da se svako smatra nevinim za krivicno djelo dok se pravosnažnom presudom ne utvrdi njegova krivnja.


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Bosanskom

Povratak na vrh

Prateće fotografije

slika.jpg