Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Kantonalno tužilaštvo
Kantona Sarajevo

ISMAR MUMINOVIĆ U PONOVNOM POSTUPKU PRED KANTONALNIM SUDOM U SARAJEVU OSUĐEN NA KAZNU ZATVORA U TRAJANJU OD 5 (PET) GODINA

18.11.2019.

Kantonalni sud u Sarajevu dana 07.10.2019. godine donio je presudu kojom je oglasio krivim Ismara Muminovića zbog krivičnog djela razbojništvo iz člana 289. stav 2., u vezi sa stavom 1. KZ FBiH. U ponovnom postupku pred Kantonalnim sudom u Sarajevu osuđen je na kaznu zatvora u trajanju od 5 (pet) godina.

Ismar Muminović optužen je da je dana 19.04.2018. godine, oko 05,39 sati, u ul. Marka Marulića br. 4, općina Novo Sarajevo, u namjeri pribavljanja protivpravne imovinske koristi došao u benzinsku pumpu „Green Oil“ d.o.o. Sarajevo, kojom prilikom je bio maskiran sa kapuljačom na glavi i potkapom preko lica, te držeći plastični pištolj u ruci prišao do radnog pulta za kojim se nalazio M.Š. i prema njemu uperio pištolj i pokazivao da se odmakne od radnog pulta, pa kada se odmakao, krenuo da ispod radnog pulta uzme metalnu kasu, nakon čega ga je M.Š. odgurnuo, te je plastični pištolj stavio u radni kombinezon, da bi uzeo nož sa kojim je krenuo prema M.Š., zamahujući i pokušavajući da ga udari sa istim, u čemu nije uspio, nakon čega je uzeo i prisvojio metalnu kasu koja se nalazila ispod prodajnog pulta sa ključem od kase, a u kojoj se nalazio novac u neutvrđenom iznosu nakon čega se udaljio u nepoznatom pravcu, oštetivši benzinsku pumpu „Green Oil“ d.o.o. Sarajevo, u neutvrđenom iznosu novca, kojom prilikom je sebi pribavio protivpravnu imovinsku korist u neutvrđenom iznosu.

 

URED GLAVNE KANTONALNE TUŽITELJICE

 

*Molimo Vas da pri preuzimanju ili prenošenju informacija koje objavljuje Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo o predmetima u kojima su osobe osumnjičene ili optužene za krivična djela, imate u vidu  presumpciju nevinosti iz člana 3. Zakona o krivicnom postupku FBiH u kojem je u stavu 1.  definisano da se svako smatra nevinim za krivično djelo dok se pravosnažnom presudom ne utvrdi njegova krivnja.


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Bosanskom

Povratak na vrh