Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Kantonalno tužilaštvo
Kantona Sarajevo

PRVOSTEPENO OSUĐENI NA UKUPNO 23 GODINE I ŠEST MJESECI ZATVORA ZBOG UBISTVA IZ KORISTOLJUBLJA

04.07.2019.

Kantonalni sud u Sarajevu oglasio je Roberta Bačića krivim zbog krivičnih djela ubistvo iz koristoljublja, napad na služenu osobu u vršenju poslova sigurnosti i nedozvoljeno držanje oružja te je osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 16 godina i 6 mjeseci. Emina Hall je za krivično djelo ubistvo iz koristoljublja osuđena na kaznu zatvora u trajanju od sedam godina.
Robert Bačić i Emina Hall se terete da su 17. novembra 2017.godine u stanu u ulici Vitomira Lukića u Općini Ilidža, po prethodnom dogovoru, donijeli odluku da od F. H. uzmu i prisvoje  pištolj, automobil, zlatni prsten i protezu sa zlatnim zubima. Osmislili su plan da u večernjim satima pozovu F.H. u stan koji iznajmljuju, prethodno nabavivši tablete „Leponex“ od 100 mg, nakon čega je Robert izmrvio  nekoliko navedenih tableta, te je ih sasuo u staklenu bocu crnog vina. Kada je F.H. stigao u stan u kojem borave Robert i Emina, Robert mu je nasuo čašu vina sa mješavinom tableta, od koje je, nakon što je popio, F.H. izgubio svijest, a Robert mu potom zadao više udaraca šakama u predjelu lica, a zatim uzeo jednu medicinsku špricu sa iglom, te mu zrak ubrizgao u venu u predjelu desne podlaktice. Usljed trovanja klozapinom nastupila je smrt F.H.
 
Nakon izricanja presude, Bačiću i Hall produžen je pritvor koji može trajati najduže devet mjeseci ili do nove odluke suda.

 

                                                   URED GLAVNE KANTONALNE TUŽITELJICE

 

*Molimo Vas da pri preuzimanju ili prenošenju informacija koje objavljuje Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo o predmetima  u kojima su osobe osumnjicene ili optužene za krivicna djela, imate u vidu  presumpciju nevinosti iz clana 3. Zakona o krivicnom postupku FBiH u kojem je u stavu 1.  definisano da se svako smatra nevinim za krivicno djelo dok se pravosnažnom presudom ne utvrdi njegova krivnja.


 


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Bosanskom

Povratak na vrh

Prateće fotografije

slika.jpg