Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Kantonalno tužilaštvo
Kantona Sarajevo

LIŠEN SLOBODE INSPEKTOR FEDERALNE UPRAVE POLICIJE ZBOG ODAVANJA INFORMACIJA IZ POJEDINIH ISTRAGA

22.05.2019.

 
Po nalogu Tužilaštva Kantona Sarajevo, pripadnici Federalne uprave policije lišili su slobode E.Z. (1980.), inspektora FUP-a  zbog krivičnih djela primanje dara ili drugog oblika koristi i odavanje službene tajne. 
 
On se sumnjiči da je u proteklom periodu odavao informacije iz pojedinih istraga, tačnije, dojavljivao osumnjičenima da su predmet rada FUP-a zbog krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i pritom otkrivao posebne istražne radnje za šta je tražio i uzimao novac od osumnjičenih.
 
Inače, nakon kriminalističke obrade u Federalnoj upravi policije osumnjičeni će biti predat u nadležnost Tužilaštva KS na daljnje postupanje.


 

*Molimo Vas da pri preuzimanju ili prenošenju informacija koje objavljuje Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo o predmetima  u kojima su osobe osumnjicene ili optužene za krivicna djela, imate u vidu  presumpciju nevinosti iz clana 3. Zakona o krivicnom postupku FBiH u kojem je u stavu 1.  definisano da se svako smatra nevinim za krivicno djelo dok se pravosnažnom presudom ne utvrdi njegova krivnja.
 


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Bosanskom

Povratak na vrh

Prateće fotografije

KT-sarajevo.jpg