Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Kantonalno tužilaštvo
Kantona Sarajevo

ŠEST OSUMNJIČENIH KOJI SU UHAPŠENI U AKCIJI “FARMER” PREDATI U NADLEŽNOST TUŽILAŠTVA KS

01.04.2019.

ŠEST OSUMNJIČENIH KOJI SU UHAPŠENI U AKCIJI “FARMER” PREDATI U NADLEŽNOST TUŽILAŠTVA KS
 
Šest osoba koje su lišene slobode u sklopu akcije “Farmer” predate su u nadležnost Tužilaštva KS i bit će zadržane najduže 24 sata. U tom zakonskom roku postupajući tužilac odlučit će o daljim mjerama prema osumnjičenima. Dvije osobe su nakon kriminalističke obrade u FUP-u puštene na slobodu.
 
Osumnjičeni su za krivično djelo "Udruživanje radi činjenja krivičnog djela" u vezi sa krivičnim djelima "Zloupotreba položaja ili ovlaštenja" i “Prijevara”.
 
Tačnije, terete se da su od 2014. do polovice 2015 godine nezakonito dijelili i prodavali poljoprivrednu mehanizaciju koja je u našu zemlju stigla kao donacija Narodne Republike Kine.
 
Vrijednost donirane mehanizacije bila je veća  od  milion KM i  namijenjena korisnicima u FBiH koji su bili pogođeni poplavama.


 

                                              URED V.D. GLAVNE KANTONALNE TUŽITELJICE

 

*Molimo Vas da pri preuzimanju ili prenošenju informacija koje objavljuje Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo o predmetima  u kojima su osobe osumnjicene ili optužene za krivicna djela, imate u vidu  presumpciju nevinosti iz clana 3. Zakona o krivicnom postupku FBiH u kojem je u stavu 1.  definisano da se svako smatra nevinim za krivicno djelo dok se pravosnažnom presudom ne utvrdi njegova krivnja.


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Bosanskom

Povratak na vrh

Prateće fotografije

KT-sarajevo.jpg