Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Sudska policija
Federacije Bosne i Hercegovine

Sudska policija Federacije BiH izvršila preuzimanje i sprovođenje osumnjičenog Lirima Bytyqia

28.03.2019.

U vezi sa upitima više medija obavještavamo Vas da su u skladu sa naredbom Kantonalnog suda u Sarajevu, broj 09 0 K 032559 18 Kpp od 22.03.2019. godine službenici Interventno-operativne jedinice Sudske policije Federacije Bosne i Hercegovine, dana 28.03.2019. godine na Graničnom prelazu Županija – Orašje izvršili preuzimanje osumnjičenog Lirima Bytyqia zv. „Svrka“.

 

Ekstradicija navedenog osumnjičenog lica je izvršena u skladu sa Rješenjem Ministarstva pravosuđa Republike Hrvatske kojim je odobreno izručenje imenovanog u Bosnu i Hercegovinu.

 

U skladu sa Rješenjem Kantonalnog suda u Sarajevu o određivanju mjere pritvora i naredbom istog suda osumnjičeno lice će od strane službenika sudske policije biti sprovedeno u nadležnu pritvorsku jedinicu – kazneno popravni zavod.

 

Na kraju napominjemo da Sudska policija Federacije Bosne i Hercegovine nije nadležna za davanje drugih informacija vezanih za predmetno osumnjičeno lice i postupak, te se u vezi sa istim možete obratiti nadležnim pravosudnim institucijama.


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Bosanskom

Povratak na vrh

Prateće fotografije

DSC_0034_1.JPG

DSC_0021.JPG