Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Kantonalno tužilaštvo
Kantona Sarajevo

AKCIJA „TRESKA“ POTVRĐENA OPTUŽNICA PROTIV 13 OSOBA ZBOG TRGOVINE DROGOM

12.02.2018.

Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva KS protiv Mirze Tantule, Elvire Tahirović, Vedrana Janjića, Amera Muratovića, Vedada Višnjića, Mirele Batuše, Dine Hasete, Edina Mekića, Fahrudina Velića, Adisa Bučana, Elvira Podruga, Senada Pendeka i Hajre Beganovića zbog krivičnih djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i neovlašteno nabavljanje, držanje i nošenje oružja i municije.
 
Optuženi se terete da su od maja do septembra 2017. godine kao pripadnici organizirane grupe na čijem čelu je bio optuženi Mirza Tantula, nabavljali, prepakivali i prodavali opojnu drogu kanabis i spid na području Kantona Sarajevo i šire.
 
Za krivično djelo neovlašteno nabavljanje, držanje i nošenje oružja i municije optuženi su Mirza Tantula, Vedad Višnjić, Fahrudin Velić i Elvir Podrug.
 
Nakon potvrđivanja optužnice, Kantonalni sud u Sarajevu produžio je pritvor za dva mjeseca za 12 optuženih, dok su optuženoj Elviri Tahirović  produžene mjere zabrane.

                                         URED GLAVNE KANTONALNE TUŽITELJICE

*Molimo Vas da prilikom preuzimanja ili prenošenja informacija koje objavljuje Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo o predmetima u kojima su osobe osumnjičene ili optužene za krivična djela,  imate u vidu načelo presumpcije nevinosti koje definira da se niko ne može smatrati krivim dok mu se krivica ne dokaže pravosudnom presudom.


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Bosanskom

Povratak na vrh

Prateće fotografije

KT-sarajevo.jpg