Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Kantonalno tužilaštvo
Kantona Sarajevo

Određen pritvor prema K.Đ. (1982.), osumnjičenom za krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga

10.02.2012.

Nakon otvaranja istrage i ispitivanja K.Đ. (1982.), osumnjičenog za krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz člana 238. stav 1. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine, nadležni kantonalni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevu podnio je 02. februara 2012. godine sudiji za prethodni postupak Općinskog suda Sarajevo prijedlog za određivanje mjere pritvora u trajanju od jednog mjeseca.

Odlučujući o prijedlogu kantonalnog tužioca, sudija za prethodni postupak Općinskog suda Sarajevo donio je 03. februara 2012. godine rješenje, kojim se prema osumnjičenom K.Đ. (1982.) iz Sarajeva određuje mjera pritvora u trajanju od jednog mjeseca iz razloga navedenih u članu 146. stav 1. tačka d) Zakona o krivičnom postupku Federacije Bosne i Hercegovine, odnosno obzirom da se radi o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora u trajanju od deset godina ili teža, a puštanje na slobodu osumnjičenog rezultiralo bi ozbiljnim uznemirenjem građana.

Osumnjičeni K.Đ. (1982.) se tereti da je u januaru 2012. godine u Sarajevu ostvarivao kontakte sa NN licima, od kojih je kupovao opojnu drogu marihuanu, koju je u svom stanu prepakirao u manje paketiće i istu dalje prodavao konzumentima. Prilikom pretresa stana osumnjičenog od strane ovlaštenih službenih osoba MUP-a Kantona Sarajevo od istog su oduzeti: veća količina opojne droge marihuana, jedna digitalna vaga, četiri mobilna aparata, kao i veći iznos novca koji potiče od prodaje opojne droge. Istraga je u toku.


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Bosanskom

Povratak na vrh